Jak: Odstranit účet YouTube

Jak: Odstranit účet YouTube

How Delete Youtube Account

YouTube je nejpopulárnější platforma pro sdílení videí na světě, která byla spuštěna již v roce 2005. O rok později, v roce 2006, Google tuto platformu koupil a stal se místem číslo jedna pro nejrůznější videa. Někteří uživatelé YouTube dokonce vydělávají peníze vytvářením originálního obsahu na platformě a generováním peněz z příjmů z reklamy.





Někteří uživatelé však mají své osobní jméno a identitu svázané s jejich účtem YouTube, a proto někdy chtějí svůj účet YouTube smazat, aniž by smazali celý svůj účet Gmail. Postupujte podle pokynů v tomto článku a vyhledejte některé z metod používaných k odstranění účtu YouTube.

Řešení 1: Dočasně skryjte svůj účet YouTube a kanál

Toto řešení je obzvláště užitečné, pokud si nejste jisti, zda budete v budoucnu používat obsah ze svého kanálu YouTube, a proto doporučujeme kanál skrýt, než se ho rozhodnete smazat, zejména pokud jste na YouTube vlastnili obzvláště úspěšný kanál. .



Obsah ve svém kanálu YouTube můžete skrýt a později se rozhodnout jej znovu povolit. Když obsah skryjete, název vašeho kanálu, videa, lajky, odběry a odběratelé budou soukromé.

Poznámka : Všechny vaše komentáře a odpovědi, které jste učinili u komentářů jiných lidí, budou trvale smazány z YouTube. Jiné formy údajů z účtu Google v jiných službách Google nebudou odstraněny.

  1. V počítači se ujistěte, že jste na YouTube přihlášeni pomocí účtu, který jste použili k vytvoření konkrétního kanálu. Po otevření YouTube klikněte na ikonu Přihlásit v pravém horním rohu a přihlaste se pomocí přihlašovacích údajů k účtu Google.



  1. Přejděte do pokročilého nastavení účtu. K pokročilému nastavení účtu můžete přistupovat podle níže uvedených kroků.
  2. Vpravo nahoře klikněte na svůj účet> Nastavení (které by mělo vypadat jako ikona ozubeného kola).
  3. V části „Nastavení účtu“ klikněte na Přehled. Pod názvem svého kanálu vyberte Upřesnit.

  1. V dolní části vyberte možnost Odstranit kanál. Možná budete muset znovu zadat své přihlašovací údaje.

  1. Vyberte možnost Chci skrýt svůj kanál nebo Chci skrýt svůj obsah a vyberte možnosti, kterými políčka potvrdí, co chcete ve svém kanálu skrýt.
  2. Klikněte na možnost Skrýt můj kanál.

Pokud chcete svůj obsah zpřístupnit dalším uživatelům YouTube, nebo pokud chcete nahrávat, přidávat komentáře na YouTube nebo používat seznamy skladeb, můžete kanál znovu zobrazit.

  1. V počítači se ujistěte, že jste na YouTube přihlášeni pomocí účtu, který jste použili k vytvoření konkrétního kanálu. Po otevření YouTube klikněte na ikonu Přihlásit v pravém horním rohu a přihlaste se pomocí přihlašovacích údajů k účtu Google.

  1. Přejděte k vytvoření kanálu a vyplňte formulář, který se zobrazí. Tím se váš kanál YouTube okamžitě obnoví.
  2. Ve formuláři nevybírejte „Chcete-li použít obchodní nebo jiný název, klikněte sem.“ Tato možnost se používá k vytvoření nového kanálu namísto obnovení starého.

  1. Jakmile svůj veřejný kanál odkryjete, budete mít možnost v sekci Správce videí zpřístupnit svá videa a seznamy videí.

Řešení 2: Trvalé odstranění kanálu YouTube

Druhá sada kroků, které byste měli zkontrolovat, poskytuje pokyny potřebné k trvalému smazání vašeho kanálu YouTube, aniž by byla ponechána šance na jeho obnovení jakýmkoli možným způsobem. To je obzvláště užitečné, pokud určitě chcete YouTube nadobro opustit a pokud jej v budoucnu nebudete chtít používat.

Tato možnost trvale odstraní váš obsah, včetně nahraných videí, zveřejněných komentářů, odeslaných zpráv, seznamů skladeb a historie vašeho procházení. Upozorňujeme, že kanál momentálně nemůžete odstranit pomocí mobilního zařízení.

  1. V počítači se ujistěte, že jste na YouTube přihlášeni pomocí účtu, který jste použili k vytvoření konkrétního kanálu. Po otevření YouTube klikněte na ikonu Přihlásit v pravém horním rohu a přihlaste se pomocí přihlašovacích údajů k účtu Google.

  1. Přejděte do pokročilého nastavení účtu. K pokročilému nastavení účtu můžete přistupovat podle níže uvedených kroků.
  2. Vpravo nahoře klikněte na svůj účet> Nastavení (které by mělo vypadat jako ikona ozubeného kola).
  3. V části „Nastavení účtu“ klikněte na Přehled. Pod názvem svého kanálu vyberte Upřesnit.

  1. V dolní části vyberte možnost Odstranit kanál. Možná budete muset znovu zadat své přihlašovací údaje.

  1. Vyberte možnost Chci trvale smazat můj obsah a kliknutím na políčka potvrďte, že chcete svůj kanál smazat.
  2. Klikněte na možnost Odstranit můj kanál. Možnost může mít také název Odstranit obsah, takže pokud se zobrazí, vyberte tuto možnost.
  3. Tento proces může nějakou dobu trvat, takže miniatury videí, která jste nahráli, se po chvíli mohou zobrazit.

Poznámka : Tento proces smaže pouze kanál YouTube, ale neodstraní profil Google+ ani některé stránky spojené s tímto kanálem ani účet Google, který jste použili k vytvoření kanálu.

Řešení 3: Smazání účtu Google

Smazání účtu Google se nedoporučuje, protože jste jej pravděpodobně použili pro různé webové stránky jako poštu spojenou s vaším účtem. Pokud jste však k založení účtu YouTube použili pouze svůj účet Google, můžete jej jednoduše smazat a hotovo. Opakujeme, tato metoda je extrémní a neměla by být brána na lehkou váhu.

  1. Přihlaste se ke svému účtu. Ke svému účtu můžete přistupovat z různých zdrojů, nejjednodušší je však přihlásit se ke svému účtu Google, vybrat ikonu svého účtu a kliknout na Můj účet.

  1. V části „Předvolby účtu“ klikněte na Smazat účet nebo služby.
  2. Vyberte službu, kterou chcete smazat, nebo klikněte na Smazat účet Google a data. Tímto trvale smažete svůj účet Google.

  1. Poté, co budete postupovat podle zobrazených pokynů, zvolte Odstranit.
  2. Pokud tyto kroky nemůžete provést, byl váš účet pravděpodobně vytvořen organizací nebo společností a před odstraněním účtu je budete muset konzultovat.
4 minuty čtení